Zapraszamy na wyjątkowy wieczór pełen smaku, magii i dobrej zabawy!
W sobotę 29.11, od godziny 18:00 do 24:00, czeka na Was wyjątkowe, 6-daniowe menu andrzejkowe przygotowane przez naszych szefów kuchni.
Amuse bouche
carpaccio z kaczki
carpaccio z buraka z owocem granatu i grzybami shiitake (wege)
Przystawka ciepła
zapiekane sery regionalne z pieczoną pigwą lub
zapiekany bakłażan z musem z cukinii i pieczonym orzechem laskowym
Zupa
grzybowa na wywarze z pieczonej kaczki, chlustem śmietany i kluskami ręcznie robionymi lub
krem z dyni z pieczonymi kasztanami, oliwą z prażonym tymiankiem i chipsem z palonej pietruszki (wege)
Danie główne
kaczka confit ze śliwkowym demi-glace, modrą kapustą i ziemniakami z siana lub
stek z kalafiora z puree z topinamburu, muśliną z pieczonych kasztanów i paloną karotką (wege)
Deser
sernik z rokitnikiem i gorącą czekoladą z chilli lub
crumble z pieczonych jabłek, pigwy, gruszki i śliwki
Słodka niespodzianka
Deska przekąsek
Doskonała kuchnia, klimatyczna muzyka do tańca przez cały wieczór (występ na żywo i DJ) i andrzejkowe animacje dla chętnych sprawią, że ten wieczór będzie niezapomniany.
Nie zwlekaj z rezerwacją! Specjalna oferta:
REZERWACJE WSTRZYMANE!
Zarezerwuj stolik na 29.11.2025 już dziś i spędź Andrzejki w Restauracji Akacjowej!
kontakt@kurzagora.pl
+48 696 931 682
Koszt rezerwacji (149 zł/osoba) należy wpłacać na konto:
Kurza Góra sp. z o.o.,
Kurza 1, 13-306 Kurzętnik
Konto: Bank ING 68105014451000009031871842