Wrzesień to idealny czas, aby cieszyć się sezonowymi smakami, a dynia od lat króluje na stołach w tym okresie.
Restauracja Akacjowa postanowiła uczcić ten wyjątkowy czas wprowadzając do swojego menu specjalną wkładkę z daniami opartymi na dyni.
Dlaczego dynia?
Jest nie tylko wszechstronna kulinarnie, ale także bogata w witaminy i minerały, takie jak beta-karoten, witamina C i potas. Dzięki temu, nasze dyniowe potrawy nie tylko rozpieszczają podniebienie, ale również korzystnie wpływają na zdrowie.
W nowej wkładce znajdziecie m.in. kremową zupę dyniową, aromatyczny makaron z ricottą w sosie dyniowym risotto oraz delikatne desery, które łączą słodycz dyni z nutami przypraw korzennych.
W Akacjowej cenimy sobie jakość i świeżość, dlatego wszystkie nasze dania przygotowywane są z lokalnych składników, a dynia pochodzi prosto z regionalnych gospodarstw. Sezonowość w kuchni to nasz priorytet, a nasza jesienna wkładka z pewnością zadowoli każdego miłośnika kuchni, który ceni tradycję połączoną z nutką nowoczesności.
Zapraszamy do Akacjowej, gdzie każdy kęs to smak prawdziwej jesieni!
MENU DYNIOWE